Zalai kézilabdázók a Hírességek Csarnokában!

2020.06.25.
  • Kézilabda
  • Felnőtt - Hévíz NB II. Női Kézilabda Csapat 2017.
  • 2020/2021

A magyar Kézilabda szövetség kezdeményezésére más sportágakhoz hasonlóan létrejön a Hírességek Csarnoka Budapesten. Az úszóké 2013 óta Százhalombattán található a város Konferencia- és Rendezvényközpontjában.

A közelmúltban megválasztásra került 10 sportolónő, akik elsőként helyet kapnak a majdani intézményben. 13 szövetségi kapitány választotta ki a legméltóbb 10 játékost. Közülük hárman zalai kötődésűek. Rendkívül szoros volt a pontverseny, hiszen az első 99, a második 97 a harmadik 96 pontot gyűjtött. A kézisek kézise Görbicz Anitát megelőzve Gódorné Nagy Marianna lett aki több, mint két évtizede Zala megyében él és a Lenti kézilabdásait neveli, edzi.

Pályafutása Csornáról indult, majd háromszor nyert BEK trófeát a Hypoval és a Vasassal, ahol 1980-tól játszott. Ötször volt az év játékosa Magyarországon, világ válogatott. Olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüst - és bronzérmes. A korábbiakban a XX. század 2. legjobbjának választották. Ő volt a legtöbbször magyar válogatott, szám szerint 281-szer. Kedden Lentiben dr. Kocsis Máté sz MKSZ és Varga Sándor a ZMKSZ elnökei köszöntötték.

Az előkelő 5. helyen végzett Radulovics Bojana, aki 69 magyar válogatott meccsén 463 gólt szerzett. Kétszer volt a világ, egyszer Magyarország legjobbja. BL győztes, olimpiai, VB , EB és magyar gólkirály. Olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa bajnoki bronzérmes. A „90-es évek közepén a Zalaegerszegi Caola csapatát erősítette.

Szintén a Hírességek Csarnokában választották Siti Beát, aki Nagykanizsán született és onnét indult karrierje. 135 válogatott meccsén 264 gólt lőtt. Kétszer volt az év játékosa. Olimpiai ezüst-és bronzérmes, VB ezüstérmes, Európa-bajnoki arany- és bronzérmes. A legeredményesebb magyar játékos azáltal, hogy BL-, EHF-, KEK- és Szuperkupa győztes.

Rajtuk kívül Görbicz Anita, Sterbinszky Amálía, Kökény Beatrix, Pálinger Katalin, Farkas Ágnes, Elekné Rothermel Anna és Horváth Klára kerül a Hírességek Csarnokába. Napokon belül megismerhetjük a férfiak ranglistáját is.

2020.06.25.

Iglódi Endre tollából

Legfrissebb híreink

Hévízi bravúr idegenben!

Marcali - HÉVIZ 27-30 (10-15) - NB II. NŐI KÉZILABDA...

Hévíz SK – Rákosmenti KSK...

Kézilabda, NB II-es női, Dél-nyugat csoport.

HÉVÍZ SK – SIÓFOK U 22...

Burghardt Viktória 45 perc alatt 15 gólt lőtt!