Aranylány!

2019.10.21.
  • Ökölvívás
  • Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztály
  • 2019/2020

A rangos országos bajnokságon 24 súlycsoportban, egy több mint 200 fős versenyzői gárda állt fel a ringbe, hogy hazánk legjobb 15-16 éves utánpótláskorú bokszolói összemérjék egymással tudásukat, s az arra érdemes sportolók a dobogók csúcsaira juthassanak el.

Tőlünk, a Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztálya részéről, ebben a négy napban, Orsós Patrícia és Födelmesi Linda léptek a szorítók közé.

Linda taktikus meneteken keresztül osztotta a pofonokat, szépen ésszel küzdött, majd az elődöntőig jutott. Az elődöntőben egy nagyon kellemetlenül bokszoló, rendszeresen fogó és cséphadaró mozgást tanúsító hölgy jutott neki osztályrészül. Linda szépen állta a sarat, védte a reá záporozó ütéseket, rendszeresen visszatámadt, ütései célt értek. Igyekezete ellenére, sajnos a harmadik menet végén, a szép és taktikus küzdelemmel szemben, a bírák a támadó magatartású ellenfél mellett tették le voksukat, így 3:2-es pontozással, Linda a magyar bajnoki dobogó 3. helyét csípte el, teljesítményével egy országos bronzérmet szerzett!

Szakosztályunk a vasárnapi döntőkben is érdekelt volt Patrícia személyében! Tanítványunk eddigi szép versenyzői teljesítményével, kivívta magának a döntőben való részvételt, melyben szívvel-lélekkel harcolt! Patrícia tízedik párként lépett fel a ring-sarokba, eldöntve, hogy ő ma győzni szeretne, haza akarta vinni a legrangosabb magyar bajnoki kupát. Egy tökéletes küzdelemben, oroszlánszívvel, pontos ütések és védések prezentálásával, a lányok egy hatalmas meccset prezentáltak a lelátókon tartózkodó közönség legnagyobb örömére. Patrícia és ellenfele is, a nehézsúlytól nem megszokottak alapján, egy nagyon-nagyon pörgős, taktikus légies bunyót mutatott be. Mindkettő hölgy adott is, kapott is, óriási pofonok dördültek! A mérkőzés vége felé közeledve, Patrícia testen, majd picivel később, fejen is megfogta ellenfelét. Így 10 másodperccel a gongszó elhangzása előtt, Patrícia a társa kiütésével zárta a meccset, megérdemelten lendíthette győztes karjait a magasba!

Patrícia kemény két év kitartó munkát követően, heti hat edzésnappal és egy pihenőidővel, felért a csúcsra, országos magyar bajnok lett!

Linda és Patrícia hétvégi 3. és 1. helyezésével, a lányok megszerezték szakosztályunknak a hetedik és a nyolcadik magyar bajnoki dobogót is! Így sportolóink a klubunk szűk hét éves fennállása alatt, immáron 4 országos ökölvívó bajnokságot nyertek! Szakosztályunk kiváló sportolókat adott a magyar társadalomnak, közösen öregbítették Hévíz Város hírnevét a helyi és a hazai sporttörténelemben.

Lányaink teljesítményéhez tiszta szívből gratulálunk!

Ugyanakkor hatalmas köszönettel tartozunk Kepli József János szakosztályi vezetőnknek, aki mindenkori támogatásával, klubunk stabilitását biztosította! Köszönettel tartozunk még Cheberko Rodion technika edzőnknek, Pete Bálint ökölvívó segédedzőnknek és Horváth Balázs erőnléti edzőnknek is, mert a szakmai gárda kitartó munkája nélkül, ezen szép eredményeink nem születhettek volna meg!

Köszönjük lányok!

Köszönjük srácok!

Ez szép csapatmunka volt!

Csak így tovább!

 

GRATULÁLUNK NEKTEK!

Legfrissebb híreink

Hévízi dobogó az...

212 versenyző, 67 egyesületből mérettette meg magát...

Újabb ökölvívói...

Az augusztus elsején megrendezett nemzetközi...

Ökölvívó nyíltnap...

A Hévízi Sportkör Ökölvívó...