Újabb ökölvívói sikerek a 2019-es Keszthelyi Kilométerek maratoni távján!

2019.06.11.
  • Ökölvívás
  • 2019/2020

Hatalmas tömeg, rengeteg induló, jó hangulat, mely minden évben fokozódik a keszthelyi pünkösdi maraton versenyen!

Verőfényes napsütésben, 35 fokban, hőt árasztó aszfalton, parkkal, Balatonnal és Festetics-kastéllyal tarkított útvonalon zajlott futóink küzdelme a 42,195 kilométeres távon, mely ismét a dobogóra vezetett.

A reggel 10 órakor kezdődött rajton rengeteg sportoló feszült egymásnak. A teljes rendezvény alatt 2500 fő vett részt a megmérettetéseken. Vasárnap, a maratoni táv napján 1700 futó vette fel a nyúlcipőt és indult el eme szép nyári napon, hogy célba érjenek.

Szakosztályunk két csapattal, női és férfi kategóriákban képviseltette magát. 133 csapat állt rajthoz, így a verseny kihívásos része, idén sem maradt el. Egy kemény, profi futókkal tűzdelt mezőnyben kellett bokszolóként, amatőr futókként megállni a helyünket a legjobbak között!

Férfi csapatunk, Szabó Béla, Szabó Martin, Takács László és Horváth Erik felállásban indult útnak. 21 kilométernél a legjobb ötben futottunk, majd a táv második felében, ádáz küzdelem következett. Laci részleges izomszakadással teljesítette a távot, Erik tett egy kisebb „kitérőt”, de mindannyian nagyon szépen helytálltak. Érdemük egy 9. hely képében jelent meg előttük a befutást követően.

Női csapatunk, az ultramaratoni váltónkból, a Hévízi Futófesztivál sokszoros győzteseiből, a tavalyi KKM aranyérmeseiből tevődött össze. Gyanis Alexandra, Jandó Nikoletta, Molnár Tünde és Horváth Dorka címvédésre készültek! A lányok fél távnál a második helyen váltottak, majd ezt követően, egy nagyon nehéz, verőfényes napsütésben, Balaton-parti párában és vagy 60 fokos aszfalton zajló, kemény mezőnyben próbáltak helyt állni. Versenyzőink a negyedik váltóra picit visszaestek, valószínűleg a többiek ekkora időzítették a leggyorsabb embereket. Negyedikként Dorka következett, neki kellett a leggyorsabbnak lenni mindnyájuk közül, hogy újra a dobogón ünnepelhessünk. Dorka derekasan helyt állt, mindent kiadott magából, erőn felül teljesített, akár a többiek!

A véghajrá nagyon szorosra sikeredett! A versenyben utánunk célba értek, ezrenként csak 0,71 mp-el voltak „lassabbak” nálunk, az előttünk beérők pedig ezrenként 3 mp-el bizonyultak gyorsabbnak lányainknál.. Így a sikeres dobogóra való kerülésben, a kitartó felkészülési edzések, a jó szervezés és a vasakarat is kievették az oroszlánrészüket.

Ökölvívó lányaink, egy fényesen csillogó ezüstéremmel zárták a napot! A helyben megforduló 2500 versenyző, családtagjaik és barátaik körében, sikeresen népszerűsítették a Hévízi Ökölvívó Klubot és persze a Hévízi Sportkört is, akiknek Hévíz városának vezetése mellett, szakosztályunk nagyon sokat köszönhet!

Csapatunkat Kepli József szakosztályi vezető, Pete Bálint és Horváth Balázs erőnléti edző készítették fel.

 

Köszönjük Lányok!

Köszönjük nektek, hogy egy ilyen csodás eredménnyel ajándékoztatok meg bennünket!

Csak így tovább!

Egy újabb versenyen hamarosan találkozunk!

Legfrissebb híreink

Hévízi dobogó az...

212 versenyző, 67 egyesületből mérettette meg magát...

Újabb ökölvívói...

Az augusztus elsején megrendezett nemzetközi...

Ökölvívó nyíltnap...

A Hévízi Sportkör Ökölvívó...