Újabb siker az Országos Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságon!

2019.11.17.
  • Ökölvívás
  • Hévízi Sportkör Ökölvívó Szakosztály
  • 2019/2020

Bangó Bendegúz (91 kg) személyében, egy újabb magyar bajnoki dobogós sportolót avattunk a hétvégén Budapesten a Madárfészek Ökölvívó Akadémián!

A verseny alkalmával hazánk legjobb ifjúsági utánpótlás korú ökölvívó sportolói húztak kesztyűt, hogy megmutassák egymásnak kik közülük a legjobbak, kivívják pozíciójukat a magyar válogatottban.

A nézők 74 kemény küzdelmet tekinthettek meg a bajnokság ideje alatt.

Rengeteg kiütés, technikai KO és taktikus küzdelem színesítette a sportprogramot.

Bangó Bendegúz kivívta az elődöntőbe való bekerülést, ahol egy kétszeres magyar, egyszeres szlovák bajnok, magyar válogatott ellenfél jutott neki osztályrészül.

Bendegúz állta a sarat! Hatalmas pofonokat oszott és kapott is egyaránt!

Az elődöntő menetei alatt, a versenyzők négyszer is leütötték egymást, közel száz kilós pofonok dördültek.

Felkészültségének és kitartásának köszönhetően, Bendegúz pontozással nyerte ezt a meccsét is, így érdemesnek bizonyult másnap a magyar bajnoki címért és a válogatotti kerettagságért ringbe szálni!

Az elődöntőben elszenvedett ütések és sérülések tudatában, Bendegúz felállt az aktuális nehézsúllyú válogatottal szemben, aki a hazai versenyhelyszín előnyeit kihasználva, nagy vehemenciával, a gongszó elhangzását követően, a küzdelembe bele is kezdett.

Bendegúz helyt állt, adott is kapott is, de sajnos az idő előre haladtával, egyre inkább látszott, hogy elődöntői sérüléseiből kifolyólag a versenyt tovább folytatni nem tudja, így saját döntése alapján, félbeszakította az utolsó küzdelmet, mely küzdelem az addigi sportolói teljesítmények alapján, a szervezők szerint, a nap főmérkőzése is volt egyben..

Így bár a magyar válogatotti kerettagságot nem ő, hanem ellenfele zsebelhette be, Bendegúz boldogan vette át ezüstérmét a pódiumon, amihez szívből gratulálunk!

Klubunk fennálásának rövid évei alatt, ökölvívó sportolóink 10 magyar bajnoki dobogót szereztek! 

Ökölvívó versenyzőink 4 aranyérem, 4 ezüst és 2 bronzérem mellett, két válogatotti címet is magukénak tudhatnak, emelték kitartó munkájuk gyümölcse révén a helyi sportéletet, öregbítették a Hévízi Sportkör hírnevét a hazai elit sportéletben!

Bendegúz ezzel a teljesítményével elérte, hogy szakosztályunk Födelmesi Linda országos bronz, saját országos ezüst és Orsós Patrícia magyar bajnoki címével, éremgyűjteményünk újabb három fényesen csillogó trófeával bővülhessen!

Köszönjük Bendegúz, köszönjük Linda és szívből köszönjük Patrícia, hogy teljesítményeitekkel bebizonyítottátok, hogy egy vidéki kisvárosból is bárki a csúcsra érhet, ha azt valójában maga is akarja!

Versenyzőink felkészítésében Kepli József János szakosztályi vezető, Cheberko Rodion technikai edző, Pete Bálint segédedző és Horváth Balázs erőnléti és vezetőedző vettek részt.

Köszönettel tartozunk még Papp Gábor Úrnak, Hévíz Város Polgármesterének és Szabó Imre Úrnak a Hévízi Sportkör elnökének, hogy mindenkori támogatásukkal, ők is nagyban hozzájárultak eme csodás sporteredményeinkhez.

 

Mély tisztelettel adózunk mindazoknak akik az éves felkészülésünkben segítettek bennünket!

Folytatás követekzik! ;-)

 

Sportbaráti üdvözlettel: Horváth Balázs

Legfrissebb híreink

Hévízi dobogó az...

212 versenyző, 67 egyesületből mérettette meg magát...

Újabb ökölvívói...

Az augusztus elsején megrendezett nemzetközi...

Ökölvívó nyíltnap...

A Hévízi Sportkör Ökölvívó...