Megkérdőjelezhetetlen siker, ismét fölényes győzelem született hazai pályán!

2018.12.13.
  • Kézilabda
  • Felnőtt - Hévíz NB II. Női Kézilabda Csapat 2017.
  • 2018/2019

NB II. NŐI KÉZILABDA 2018. december 08.

Hévíz - Nemesvámos 31-22 / 19-11/

Hévíz, 150 néző, vezette: Szászfai, Tasnádi.

HÉVÍZ: Bán-Farkas - Czigány, /4/, Gácser /6/, Burghardt L. /5/ Berecz /7/, Holczbauer /3/, Cseberko /2/. Csere: Molnár /kapus/, Kovarszki /1/,Borsi B. Vágó/1/,  Buzás /2/, Balogh B., Penzer K. Edző: Baranyai Norbert

Kiállítások: 3X 2 perc illetve 2X2 perc.

7 méteres dobások: 0 illetve 6/4.

Védések: 18/40 illetve 5/36.

Első alkalommal játszott a Nemesvámosiak ellen a 20 éves Nemzeti Bajnoki történetében a Hévíz. A vendégcsapatról tudni kell, hogy azonos összetételű a magyar első osztályban szereplő ifjúsági együttessel. Egyik átlövőjük Vida Csenge/5 gólt lőtt/ vezeti jelenleg az első osztályban a góllövőlistát, míg Máté Fanni /6-szor talált be/ korábbiakban a magyar junior válogatottban is játszott és a boglári akadémián nevelkedett.

A találkozó előtt a Zala megyében 2017. év legjobb játékosának választott Burghadt Lukréciát köszöntötték, mivel 50. alkalommal szerepelt a zöld-fehéreknél. Esélyeshez méltóan kezdtek a hazaiak és a 10. percben már 6-1 arányban vezettek úgy, hogy védekezésük első rangú, támadásaik pedig szinte hibátlanok voltak. Szünet után kiegyenlítettebb volt a játék, de akkor már a hévíziek több új játékelemet is kipróbáltak és valamennyi játékosukat pályára küldték. Végig sportszerű meccset jó játékvezetés mellett láthattak a végén vastapsot adó szurkolók és ilyen arányban is reális volt a Hévíz győzelme, különösen az őszi szezonban legjobb teljesítményüket nyújtó kapusaiknak köszönhetően.

A találkozón a hazaiak 0, míg a vendégek fél tucat büntetőt végezhettek el. Bán- Farkas Dorottya 50 percen át 40% feletti védési mutatóval remekelt, míg a befejező részben Molnár Anna bravúrok sorát mutatta a kapuban.

Remekül felkészített és szervezett csapat ellen értékes győzelmet aratott a Hévíz.

A győzelem egyben azt is jelentette, hogy 2018-ban hazai pályán veretlen maradt a Hévíz.

Baranyai Norbert: - Gyönyörű lett volna az őszünk, ha kapusaink egész szezonban ezt nyújtották volna. Ma mindenki hozzátette a magáét, de különösen Berecz Nikolett. Erős ellenféllel szemben győztünk nagy arányban.

Czigány Nóra csapatkapitány: - A mai győzelmet Fehér Kitti mielőbbi gyógyulására és Faluhelyi Ferenc támogatónknak ajánljuk fel! Külön köszönjük a város és szurkolóink egész éves támogatását és boldog Új esztendő kívánunk nekik!

Jók: Berecz / a mezőny legjobbja/, Bán-Farkas, Holczbauer, Czigány.

NB II. 1. Csurgó 20 pont 2. Kozármisleny U22  20 pont  3. Siófok U22  16 pont 4. Hévíz 14 pont 5. Marcali 11 pont.

A Hévíz továbbra is 4. helyen áll a tabellán.  Folyatatás februárban hazai pályán a Siófok ellen következik.

 

Dr. Iglódi Endre tollából (2018. december 10. )

 

Legfrissebb híreink

Hévízi bravúr idegenben!

Marcali - HÉVIZ 27-30 (10-15) - NB II. NŐI KÉZILABDA...

Hévíz SK – Rákosmenti KSK...

Kézilabda, NB II-es női, Dél-nyugat csoport.

HÉVÍZ SK – SIÓFOK U 22...

Burghardt Viktória 45 perc alatt 15 gólt lőtt!