Zalaegerszegen köszöntik a megyében élő olimpiai érmes kézilabdázóinkat!

2019.06.05.
  • Kézilabda
  • Felnőtt - Hévíz NB II. Női Kézilabda Csapat 2017.
  • 2019/2020

A találkozó előtt vasárnap este Grazban mérkőztek a csapatok, ahol Háfra Noémiék 41 gólt szerezve fölényesen legyőzték az osztrákokat – akiknél Gódor Mihály volt a másodedző - és lényegében eldőlt, hogy kijutnak a decemberi világbajnokságra, ahol olimpiai kvótát szerezhetnek.

A szerdai találkozó szünetében az MKSZ vezetői köszönteni fogják a mérkőzésre díszvendégként meghívott Gódorné Nagy Mariannt, Csatáné Balogh Beatrixot és Mátyás Augusztát.

Ők mindannyian olimpiai érmesek és Zala megyében élnek és edzősködnek.

Rajtuk kívül Zala megye szülötte és olimpiai vagy világbajnoki érmes még Berzsenyi Mária, Siti Bea- aki a jelenlegi magyar válogatott edzője - Lelkesné Tomann Rozália, Németh Helga, Tóth Tímea és Siti Eszter is.

A „90-es évek közepén a Zalaegerszegi Caola NB I-es együttesét pedig többek közt olyan kiváló magyar válogatott játékosok erősítették, mint Irina Sirina, Bojana Radulovics és Utasi Ágota.

A három Jelenleg is Zalában élő egykori olimpiai érmesünket a sportág legjobbjai közt tartják számon:

Gódorné Nagy Mariann, aki Lentiben edzősködik 281-szeres magyar válogatottként a rekorder. Ötször volt az év játékosa hazánkban. BEK győztes, világválogatott. Olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüst-és bronzérmes. A XX. század 2. legjobb magyar játékosává választották.

Csatáné Balogh Beatrix a Zalaegerszeg edzője. 170 válogatott meccsén 503 gólt lőtt. BL győztes, magyar gólkirály és volt az év játékosa. Olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes. Európa bajnoki bronzérmes.

Mátyás Auguszta, aki Nagykanizsán edzősködik 38 válogatott meccsén 108 gólt szerzett. Olimpiai bronzérmes. Magyar rekorderként ötszörös magyar gólkirály.

Rajtuk kívül még egy világbajnokot is köszöntenek azt MKSZ vezetői a válogatott meccs szünetében. Nevezetesen az idén 80. születésnapját ünneplő Gurics Györgyné Pásztor Erzsébetet az 1965-ben világbajnoki címet szerző magyar válogatott hálóőrét. Szóval szerdán Zalaegerszegen lesznek kézilabda klasszisok nemcsak a pályán, hanem a lelátón is.

 

Sportbaráti üdvözlettel: Dr. Iglódi Endre

Legfrissebb híreink

Hévízi bravúr idegenben!

Marcali - HÉVIZ 27-30 (10-15) - NB II. NŐI KÉZILABDA...

Hévíz SK – Rákosmenti KSK...

Kézilabda, NB II-es női, Dél-nyugat csoport.

HÉVÍZ SK – SIÓFOK U 22...

Burghardt Viktória 45 perc alatt 15 gólt lőtt!