Matthias Lochmann tartott konferenciát Hévízen

2017.12.12.
  • Labdarúgás
  • 2017/2018

2017. december 9-10-én Prof. Dr. Dr. Matthias Lochmann edzéskutató, sportorvos, UEFA A licences edző tartott labdarúgóedzőknek szóló szakmai konferenciát Hévízen. Matthias professzorként dolgozik az erlangeni Friedrich-Alexander Egyetem Sporttudományi Intézetében, ahol a sportorvosi munkaterületet vezeti. Ezen kívül a testnevelő szakos tanárok labdarúgás oktatásáért felel. Edzőként számos egyéb állomása mellett az 1. FSV Mainz 05 csapatának utánpótlásközpontjában tevékenykedett. Matthias Lochmann jelentős szerepet játszott a német profi labdarúgóklubok utánpótlásközpontjaira kiterjedő hitelesítési eljárás kialakításában és végrehajtásában. A Német Labdarúgó Liga (DFL) megbízásából a Frauenhofer Társasággal (FrauenhoferGesellschaft) közösen egy olyan elemzési módszert dolgozott ki a Bundesliga számára, amely segítségével hatékonyan lehet analizálni a különféle pozíciós adatokat. Ezzel kapcsolatban jelenleg is kutatja a különböző versenyrendszerek lehetőségeit és határait, hogy mindezzel elősegítse a fiatal sportolók teljesítményének fejlődését illetve fejlesztését. 5 szabadalmat fejlesztett ki a „Labdarúgás és technológia” témában.

További képek facebook oldalunkon!

A kétnapos konferencia szakmai programja az alábbi témakörökre épült:

  • Fußball 4.0 – Innováció a versenyzésben és az edzésen - Első lépésben – plauzibilis érvek alapján – a gyermek- és ifjúsági labdarúgás aktuális verseny szisztematikájának szerkezete került átfogó elemzésre. Ennek során figyelembe vettük a DFB (Német Labdarúgó Szövetség) gyermekfutballra vonatkozó 10 aranyszabályát továbbá az UNICEF (Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyorssegély Alapja) Gyermekjogi Egyezményét. Az érvelésláncot saját kísérletekből származó eredményekkel bizonyította. Az elemzésből olyan szükséges változtatásokra mutatott rá, amelyek a modern verseny- és edzésszisztematika szempontjából elengedhetetlenek.
  • A játékintelligencia témája kitüntetett szerepet játszik korunk labdarúgásában. Az elméleti részben felvázolt módszer részletes bemutatásra került a gyakorlati részben. A gyakorlati rész csúcspontja az elektronikus „Exerlights” edzéstechnikai rendszer. Olyan – a játékintelligencia fejlesztését szolgáló – gyakorlatok és edzésformák kerültek bemutatásra, amelyek módszertanilag eddig nem voltak lehetségesek.

Legfrissebb híreink

Tapolcai IAC VSE - Hévíz SK U12-U13...

Pénteken fiataljaink Tapolcára utaztak.

Sárvár FC - Hévíz SK...

Csütörtökön U19-es csapatunk Sárvárra...

Hévíz SK – Zalakomári...

Megérdemelt hévízi siker született, a...