Bemutatkozás

A Hévízi Sportkör Labdarúgó Szakosztály utánpótlás képzési filozófiája

Megfogalmaztuk azt a filozófiát, amely épít a múlt hagyományaira, eredményeire, tanulságaira, tisztában van a jelen értékeivel és megmutatja a jövőbe vezető irányt!

A hévízi labdarúgás filozófiáját a következőkben foglaltuk össze:

 

„CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET! GENERÁCIÓK A HÉVÍZI LABDARÚGÁSÉRT!”

 

Ahhoz, hogy a hévízi labdarúgás filozófiájában, cél és feladatrendszerében megfogalmazottakat meg tudjuk valósítani, újra kellett gondolnunk az egész rendszer alapját jelentő utánpótlás képzését.

Az utánpótlásképzés szereplői a szülők, játékosok, edzők. A három szereplő harmonikus együtt gondolkodása, együtt működése alapfeltétele a hosszú távú, eredményes utánpótlás nevelésnek. Hévízen majdnem egy évtizeden át rendkívül eredményesen működött ez a hármas egység. Az utóbbi években sajnos negatív tendenciák figyelhetők meg, melyek gyengítik e harmonikus kapcsolatrendszert. A legfőbb kiváltó ok a labdarúgó akadémiák tevékenysége. Az akadémiákat alapvetően a 15 éves és idősebb kiemelkedő képességű játékosok elit képzésére hozták létre, ezzel szemben az utóbbi években már 11, 12, 13 éves játékosokat is beiskoláztak, többek között tőlünk is, a mi szintünkön jelentős számban. Ez komoly zavart okozott és okoz a szülők, a játékosok, az edzők között egyaránt.

A tartósan eredményes hévízi labdarúgó utánpótlás nevelés érdekében újra kellett gondolnunk a nevelési, szakmai, kommunikációs tevékenységünket. A képzési filozófia, a cél és feladatrendszer megfogalmazásával újra egy irányba kell terelni a három szereplőt! Célunk, hogy RANG legyen emberként, labdarúgóként, szülőként, edzőként szolgálni a labdarúgást Hévízen!

A gyerekekkel, a fiatalokkal napi szinten kell kommunikálni az elhivatott, motivált, felkészült, új módszereket alkalmazó edzőknek, hogy legyenek partnerek a focistából labdarúgóvá válás folyamatában! Mielőtt képzési filozófiánkat az eddig vázoltak alapján megfogalmaznánk, tisztáznunk kell két általunk gyakran használt fogalmat: focista és labdarúgó.

Focista fogalma: A labdarúgást szerető, azt cél nélkül, a saját szórakoztatására önfeledten játszó ember.

Labdarúgó fogalma: A labdarúgást imádó, azt mások szórakoztatására játszó, céltudatos, intelligens, megalapozott civil és labdarúgó tudással rendelkező ember.

Ezek alapján fogalmaztuk meg a Hévíz SK Labdarúgó Szakosztálya utánpótlás képzési filozófiáját:

 

„NEVELJÜNK FOCISTÁBÓL LABDARÚGÓT HÉVÍZEN!”

Eseményeink

Legfrissebb híreink

Hévíz SK –...

Győzelmével és ellenlábasa vereségével a...

Hévíz SK U17 –...

Vasárnap hazai pályán játszott U17-es csapatunk a...

Üstökös FC Győr -...

Csütörtökön U19-es csapatunk Győrbe látogatott.