Bozsik program

Az OTP Bank Bozsik-program indulása alapvető fontosságú ahhoz, hogy hazánkban ismét európai színvonalú és elismertségű utánpótlás-nevelési rendszer alakulhasson ki.

A Bozsik-program fő célkitűzései a tömegesítés, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Ennek elérése érdekében a szövetség egységes, átlátható rendszert hozott létre, amely naprakész, hiteles és ellenőrizhető formában regisztrálja a programban résztvevő labdarúgókat. A verseny és képzési rendszer kialakítása megfelel az UEFA és a FIFA szakmai követelményeinek.

A program 2011-es újraindítása révén a tudatosan tervezett és széles körben menedzselt utánpótlás-nevelés révén hamarosan a mainál sokkal több tehetséges fiatal focista kerülhet a pályákra, és ez belátható időn belül érezhető javulást jelenthet a hazai labdarúgás színvonalában.

Gyermek Egyesületi Program

A program célja: Az egyesületi tömegbázis kialakítása, a sportághoz kötődés megszilárdítása, technikai alapok megteremtése, a játékkészség alapjainak lerakása, a kreativitás ösztönzése. A Körzet Központok mint a Hévíz SK is egyfajta hídként szerepelnek az utánpótlásképzésben. Az általuk lebonyolított és felügyelt Bozsik/Grassroots-rendezvényeken (U7-U9 korosztályban Fesztiválok, U11 korosztályban Tornák) keresztül egyrészt kiválasztják a körzetükhöz tartozó Grassroots/ Amatőr klubokban kiemelkedő gyerekeket, másrészt elősegítik a Tehetség Központi felfelé áramlást.

Gyermeklabdarúgás/ Gyermek Intézményi Program

A program célja: A játék megszerettetése, az intézményi tömegbázis kialakítása és szélesítése, a tehetséges gyermekek sportszervezetekbe irányítása az 5-14 éves korosztályban.

Az iskolákban és óvodákban a tanórán kívüli labdarúgó foglalkozások és események támogatása. A heti 2 délutáni foglalkozáson a gyermekek számára biztosított a rendszeres képzés - játék - edzés - mérkőzés lehetőség. Az MLSZ a programban résztvevőket egységes regisztrációs és nyilvántartási rendszer működtetésével kíséri figyelemmel. A program támogatja az intézmények közötti körzeti-, megyei-, és országos labdarúgó rendezvények, (torna, fesztivál) lebonyolítását. Az MLSZ intézményi programja annak a szemléletnek és rendezvénytípusnak a meghonosításán fáradozik, amely részvétel és sikerélmény-orientált és kevésbé koncentrál a versenyzésre.

 

 

Eljárási rend, etikai normák 2023-2024

Fesztiválok eljárási rendje, szakmai követelmények

Tornák eljárási rendje, szakmai követelmények

Etikai Normák - OTP Bank Bozsik - egyesületi program

 

(forrás: mlsz.hu)

Eseményeink

Labdarúgás
Hévíz SK - DAC UP U14 bajnoki mérkőzés

2024.02.25. 10:00

Labdarúgás
Lurkó UFC - Hévíz SK U19 bajnoki mérkőzés

2024.02.25. 10:00

Labdarúgás
DAC UP - Hévíz SK U15 bajnoki mérkőzés

2024.02.25. 11:00

Legfrissebb híreink

Üstökös FC Győr -...

Szombaton U17-es csapatunk Győrbe utazott, hogy egy tavaszról...

Üstökös FC Győr -...

Szombaton U14-es csapatunk Győrbe játszott.

Hévíz SK U14 – Pápai ELC...

Csütörtökön U14-es csapatunk a Pápa korosztályos...